söndag 25 mars 2012

 

Idag var det äntligen lite bra väder för trädgårdsarbete. Har hunnit med en hel del nu i helgen rensat och klippt i rabatterna, klippt rosorna, planterat om pelargonerna, städat altanen m.m. helnöjd! ..:) men sen finns det sånt jag är mindre nöjd med.....
Får så mycket ideer när jag väl börjat i trädgården. Funderar på att ha en damm i trädgården, lite att tänka på först... var ska den stå? nedgrävd plastbalja eller dammduk? ja vi får se om det blir någon...:)
  
Här blommar den rödbladiga hasseln, den får så jättefina röda blad på sommaren och i höstas var den full av goda nötter.


Mina fyra pallkragar har jag rensat ur allt gammalt idag, alla jordgubbar och revande smultron slängde jag...de bara poppar upp lite överallt och någon vidare skörd blev det inte heller så då provar vi något nytt. Bönor kanske?Dagliljor på väg upp, just den här sorten är orange blommor på. Jag hittade dom på en kompost så dom fick följa med hem till mig.


 

  Nu ligger det flera rishögar lite överallt. Jag började elda lite försiktigt i en av högarna, tänkte att det skulle vara ett smidigt sätt att bli av med dom. Men oj! vad det brann fort, fick lite panik... men som tur var hade jag vattenslangen i närheten.
På spaljen växer honungsrosen, bilder nedan från förra sommaren. Tycker att jag inte har så mycket rabatter i min trädgård, men när man ska rensa så känns det som att jag har alldeles för mycket. Rabatten ovan samma som nedan (bild tagen förra sommaren) är jag så nöjd med. I den rabatten är det alltid något som blommar från vår till sen höst.

Vet inte om den syns min luktärtsspalje som jag gjorde förra sommaren ( till vänster om växthuset) , måste snart beskära sälgen så då ska jag göra spaljeer och korgar tänkte jag. Kanske kommer det lite bilder längre fram.
Luktärterna måste också snart ner i jorden...får bli till nästa helg.

Whahey spanar ut över trädgården, han pressade sig nästan igenom häcken idag när han fick syn på en katt. Imorgon fyller han 7 år..:)
Snart blir det små höns i trädgården eller jag hoppas att det blir det. Man måste ha tillstånd i detaljplanerat område om man ska hålla höns i trädgården..vem kan störas av små hönor? jag har inte tänkt ha någon tupp..ansökan är i alla fall inskickad så vi får se hur det blir.

4 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen Whahey 49 hundår. Hoppas du får något gott att äta när matte kommer hem i eftermiddag

  SvaraRadera
 2. Kul att hitta hit till din blogg. Visst är det härligt att få komma igång i trädgården igen.
  Vilka otroligt smarriga och tjusiga tårtor du gör.

  ha en fin dag
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Beautiful photos. I am glad you had the water hose close by. Whahey is cute.

  SvaraRadera
 4. Har haft hönor (4 st) i ett villaområde i tätbebyggt område och det går alldeles utmärkt:) Vilken härlig trädgård du har.
  Kram Annika

  SvaraRadera