tisdag 26 juni 2012

Fläderchampagne


Min fläder är precis överfull med blommor, tänkte att jag måste göra något med dom. I vintras såg jag ett engelskt trädgårdprogram där dom gjorde fläderchampagne det tyckte jag lät gott..:) ...jag har den vanliga grönbladiga flädern och så har jag en rödbladig med flikiga blad och rosa blommor. Men jag valde att använda blommorna från den gröna man kan säkert använda den röda med.
Fläderchampagne recept som jag hittade på nätet..har inte provat tidigare så jag vet inte hur det kommer bli? 

8 liter vatten, 1kg socker, 1 dl äppelcidervinäger, 2 citroner i skivor, 7 fläderblomsklasar....blanda om ordentligt, på med lock och ställ i solen i 3 dagar, rör om en gång om dagen. Sila och häll upp på flaskor, låt stå okorkade i solen i två dagar till. Stäng flaskorna och låt stå svalt i två veckor. hmmm...får se om det blir någon sol i tre dagar, kan vi ha sån tur?En blomlåda till hönshuset skruvade jag ihop och målade vit, ska försöka hitta några bra konsoler och gamla handtag...Hittade den här lilla blomlådan (?) i ett övergivet torp, tänkte att den kunde pryda hönsgården.......tryckte ner några spindelvävstaklök som förhoppningsvis kommer att trivas där...:)


1 kommentar:

  1. Så spännande det låter med champagnen, hoppas du berättar hur den blir, måste också säga att den röda fläderna var ju fantastiskt vacker är den också ätlig??? Fina blomlådor du fixat till.
    Ha en skön vecka.
    Lotta

    SvaraRadera