lördag 24 november 2012

Dörrkransar


Idag blev det lite kranspyssel, har haft en hel korg med kastanjer på tork i pannrummet...tänkte de blir fina att ha i en dörrkrans, de tog lite tid att göra och det gick åt en hel del lim och jag brände mig några gånger ....jag tänker att kastanjekransar går att spara länge om man nu vill det. Varit och plockat ris och kottar på min gamla arbetsplats Varamobadens handelsträdgård, känns lite sorgligt att gå över den skövlade tomten där jag en gång jobbade...finns inget kvar av hus eller växthus, men en del cypresser thujor och andra barrväxter fanns kvar. Blev glad när jag såg att den gamla svarttallen stod kvar som får så stora fina kottar. Så nu har jag lite kransmatrial :)
Färgen på kastanjerna tycker jag är helt underbar. Jag gjorde en krans med bara kastanjer som i prydliga rader täcker en halmstomme och så i med lite trollhasselgrenar klart! jag vill inte ha för mycket krimskrams i mina dörrkransar.

I den andra kransen använde jag även de taggiga skalen  på kastanjerna och klistrade dit dom lite hur som, och i med några röda matta mindre julgranskulor. Virade lite röd ståltråd runt.Hönsen verkar nöjda och glada,  jag hoppas på lite kycklingar till våren. Skulle vilja få tag på ett par vita fluffiga dvärgkochin till flocken.5 kommentarer:

 1. Så fina kransar du gjort! Inspirerande att se. Jag har släpat hem lite grönt till mina kransar, får se om det blir av att göra dem imorgon....
  Nej men har ni en tupp? Jag trodde bara ni hade hönor för grannsämjans skull. Jag har tre dvärgkochin, en höna och två tuppar, samtliga i ljusgrå nyanser. Hade hoppats på fler hönor men det gick på tok med ett par av kycklingarna. Om du hittar vita någonstans får du görna höra av dig...

  Ha det gott!
  / maria

  SvaraRadera
 2. Vilka fina kransar och vilka vackra bilder, så otroligt proffsigt gjort!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra och lyckliga hönor :-) gillar verkligen din fina krans också - den ser inte helt enkel ut!
  Ha en fin vecka.
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Så fina! Min dörrkrans detta år blev av mossa =). /Emma

  SvaraRadera
 5. Jättefina kransar, och dom kommer hålla
  sig fina år efter år.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera