onsdag 27 juni 2012

Cherry CheesecakeMmmm...så gott,  ja cheesecake är en favorit både gott och lätt att göra..:)...den här är gjord med vit choklad och körsbär en perfekt kombination. Jag tycker att den bli godast om den får stå ett dygn innan den ska ätas.

Ungefär ett halvt paket Digestive kex mixas med 100g smör till en smulig massa som trycks ut i en springform med löstagbar kant. Enklast är att bara täcka botten med kexblandningen och inte försöka få upp den på kanterna. In i ugnen ca 5 min på 175 grader.


600 g Phiadelphiaost ( 3 st askar)
4 ägg
3/4 dl socker 
ca 100g smält vit choklad ( lite dålig koll på hur mycket som hamnade i kakan...så himla god den vita chokladen från Lidl
ca 2-3 dl grovt hackade körsbär
1 pressad citron


Sänk temp. 150 grader...Vispa allt och häll i formen,  låt stå i nedre delen av ugnen ca 45 min. Blanda 2 dl creme fraiche (den fetare sorten) med 3 msk vanillinsocker, bred creme fraiche blandningen på kakan och sätt in kakan i ytterligare 5 min. Ställ in i kylen när den svalnat av. Jag kokade ca 3 dl körsbär som jag hade uppepå ihop med färska körsbär.
Gillar man inte körsbär så går det bra att byta ut mot vilket annat bär som helst.Nu är klockan halv elva och jag har precis tryckt i mig en andra bit cheesecake UNDERBART gott! om jag får säga det själv. MEN jag gjorde alldeles för lite körsbärssås, ett tips är att göra 3ggr så mycket...känns som att jag får ut och röra lite på mig imorgon..

tisdag 26 juni 2012

Fläderchampagne


Min fläder är precis överfull med blommor, tänkte att jag måste göra något med dom. I vintras såg jag ett engelskt trädgårdprogram där dom gjorde fläderchampagne det tyckte jag lät gott..:) ...jag har den vanliga grönbladiga flädern och så har jag en rödbladig med flikiga blad och rosa blommor. Men jag valde att använda blommorna från den gröna man kan säkert använda den röda med.
Fläderchampagne recept som jag hittade på nätet..har inte provat tidigare så jag vet inte hur det kommer bli? 

8 liter vatten, 1kg socker, 1 dl äppelcidervinäger, 2 citroner i skivor, 7 fläderblomsklasar....blanda om ordentligt, på med lock och ställ i solen i 3 dagar, rör om en gång om dagen. Sila och häll upp på flaskor, låt stå okorkade i solen i två dagar till. Stäng flaskorna och låt stå svalt i två veckor. hmmm...får se om det blir någon sol i tre dagar, kan vi ha sån tur?En blomlåda till hönshuset skruvade jag ihop och målade vit, ska försöka hitta några bra konsoler och gamla handtag...Hittade den här lilla blomlådan (?) i ett övergivet torp, tänkte att den kunde pryda hönsgården.......tryckte ner några spindelvävstaklök som förhoppningsvis kommer att trivas där...:)


måndag 18 juni 2012

InflyttningIdag var det inflyttning i hönshuset, Liam hjälpte mig med lite förberedelser...Ikea 'Trofast' förvaring för leksaker fick bli värpreden..lätt att göra rent plastbackarna och välja vilken höjd man vill ha dom på, hittade möbeln på Blocket för 250:- ett fynd :) och så på med lite vit färg...Sen får vi väl se hur lätt det blir att göra rent uppepå? kanske kan jag limma fast lite lättavtorkad vaxduk? återstår att se...


 Igår snickrade jag ihop ramar som jag häftade fast nät på, jag vill inte att något litet djur ska komma in när fönstrena står öppna. Ja det hade blivit bättre resultat om jag hade haft bättre material hemma och visste lite bättre hur man gör, ..men nu tog jag av det som fanns hemma så det fick bli som det blev, träet sprack på några ställen ( för att jag använde mig av gamla golvlist som var alldeles för tunna) och så hade jag för långa skruvar som jag fick knippsa av på undersidan men det är inget som syns...


                   Jag tror hönorna blev nöjda med sin nya bostad i   alla fall...:)

lördag 16 juni 2012

Snart färdigt...:)Dom här fyra damerna Esther, Edna, Fudge, och Nugget väntar tålmodigt i sin tillfälliga bur i garaget på att få flytta in i sitt hönshus...ja det går lite långsamt med målning då det ska regna hela tiden..allt ska grundas 1 gång och sen ska det strykas 2 ggr till. Som tur är har jag min mamma till hjälp, hon är jätteduktig på att inte måla vitt på det röda och tvärt om ( vilket jag är). Har varit och hämtat Ikea värpreden 'värpa'( bilder kommer senare) inredningen är inte på plats än.
Efter att hönshuset är klart så ska jag inte börja med några nya projekt! då ska jag bara sitta och njuta, för vad mycket tid och energi det har gått åt till att fixa ett litet hönshus, trodde faktiskt inte det skulle vara så mycket jobb.

Det positiva med allt regnande är väl att det växer bra i trädgården nu.... det blommar och mina rosor är fulla med knoppar...:)


                                   Storblommig Clematis fylld 'Multi Blue'
 ...och för ett par dagar sedan slog den vita rosen 'Winchester Cathedral' ut, har haft lite pyssel med rosorna i år. Dom har varit fulla med löss så jag har fått sprutat en hel del.