söndag 14 april 2013

Städning i hönshuset...


Idag storstädade jag hönshuset..
                                                               ...Joel hjälpte till 


hmm..det var inte lätt att göra rent hönsredenas ovansida, nu har jag häftat dit vaxduk så det ska bli lättare att göra rent i fortsättningen..


allt är så geggigt i trädgården nu..det har blivit en lerig gång från hönshuset till baksidan av huset. Funderar på att lägga gångar av natursten, det kan nog bli fint :)Fick lite hjälp att beskära äppleträden.  Pappa konstaterade att äpplet (Katja) jag fick i present har fått kräfta. Ska jag behålla det eller ska jag jämna det med marken och plantera nytt? 


                                                    Lidlrosor funkar dom? provar...
                                              Grannens katt kikar lite på hönsen.


Var hos barnens farmor i helgen, följde med till Maria en vän till farmor som bor på en liten gård strax utanför Skärblacka. Vi tittade på höns och ankor...


En äggkläckningsmasin ett hemmabygge...är det inte fantastiskt att man kan kläcka fram små kycklingar i en låda som håller rätt temperatur och fuktighet. Har hittat en beskrivning på hur man gör.. skulle vara kul att prova :).
Maria hade en fin samling höns, olika raser....och så fick jag med mig de här vackra äggen hem alla i olika stolekar och nyanser.2 kommentarer:

  1. Vilken fin dokumentation!Så bra när barnen får växa upp tillsammans med djuren och lära sej handskas med dem. Ditt äppelträd med kräfta kan leva i många år till, gjorde ju mitt Ingrid Marie. Plantera under tiden ett nytt någon annanstans. Smittan överförs via verktyg.Genom sporer i luften, vet inte??

    SvaraRadera