onsdag 27 juni 2012

Cherry Cheesecake



Mmmm...så gott,  ja cheesecake är en favorit både gott och lätt att göra..:)



...den här är gjord med vit choklad och körsbär en perfekt kombination. Jag tycker att den bli godast om den får stå ett dygn innan den ska ätas.





Ungefär ett halvt paket Digestive kex mixas med 100g smör till en smulig massa som trycks ut i en springform med löstagbar kant. Enklast är att bara täcka botten med kexblandningen och inte försöka få upp den på kanterna. In i ugnen ca 5 min på 175 grader.


600 g Phiadelphiaost ( 3 st askar)
4 ägg
3/4 dl socker 
ca 100g smält vit choklad ( lite dålig koll på hur mycket som hamnade i kakan...så himla god den vita chokladen från Lidl
ca 2-3 dl grovt hackade körsbär
1 pressad citron


Sänk temp. 150 grader...Vispa allt och häll i formen,  låt stå i nedre delen av ugnen ca 45 min. Blanda 2 dl creme fraiche (den fetare sorten) med 3 msk vanillinsocker, bred creme fraiche blandningen på kakan och sätt in kakan i ytterligare 5 min. Ställ in i kylen när den svalnat av. Jag kokade ca 3 dl körsbär som jag hade uppepå ihop med färska körsbär.
Gillar man inte körsbär så går det bra att byta ut mot vilket annat bär som helst.



Nu är klockan halv elva och jag har precis tryckt i mig en andra bit cheesecake UNDERBART gott! om jag får säga det själv. MEN jag gjorde alldeles för lite körsbärssås, ett tips är att göra 3ggr så mycket...känns som att jag får ut och röra lite på mig imorgon..

7 kommentarer:

  1. Your Cherry Cheesecake looks absolutely delicious... and your photos are outstanding! Thanks for visiting my blog.
    Babs

    SvaraRadera
  2. Hej o tack för hälsningen hos mig!Såg att du även varit inne på Acchleja bloggen då såg du vilka tårtmonster vi är :-)
    Körsbär o hallon jag bara tokgillar det så du kan tro att jag blev sugen på din fina cheescake :-)
    KRAM från mig!
    ps.jag jobbar på konditori :-) står i butiken.Ändå är jag tokig i bakverk :-)

    SvaraRadera
  3. Gomorron
    Ser väldigt gott ut, och du hat tagit
    så fina foton på bär och kaka också.
    Trevlig helg och kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Din blogg är vacker. Prova växer lavendel i krukor först.
    Tack för att du kommenterar.
    Kram Rosemary ...

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig blogg ...
    Ha en trevlig söndag
    Kram Karina

    SvaraRadera
  6. Ja det där såg verkligen smarrigt ut, vilka härliga bilder!
    Ha det bra,
    Carina

    SvaraRadera
  7. Those are gorgeous photos! Thanks for linking up!

    SvaraRadera