tisdag 14 augusti 2012

Miss Ruby..


En Buddleja Fjärilsbuske 'Miss Ruby' köpte jag i helgen när jag gjorde ett besök på Nora Trädgård en jättemysig liten plantskola som ligger strax utanför Trosa. Det är mycket som blommar i min trädgård fram till nu, sen är allt mest bara visset och brunt så jag tänkte att jag ska satsa på lite höstblommande buskar... ja och eftersom hon hade så många färger och riktigt fina exemplar så blev det en till nyans av rosa fjärilsbuske 'Pink Delight'. Jag grävde upp eller jag började gräva upp en hasselbuske som stod ivägen ( 10 år gammal) kom snart fram till att man inte handgräver upp en sån buske...pappa fick komma över med motorsågen. Nu fick mina fina fjärilsbuskar plats där istället, jag planterade ihop dom så att jag får 'en' buske med blommor i olika nyanser av rosa...:)

     'Pink Delight'       Ja och man förstår ganska snart varför dom kallas för fjärilsbuske, efter att jag fått ner dom i backen så var plantan full med fjärilar.. Vackert!..och så köpte jag en syrenhortensia 'Vanilla Fraise' som blommar från mitten av sommaren fram till hösten härdig upp till zon 3, passar bra i sol och halvskugga.          En krackelerad glaskula att pryda rabatten med fick en      
plats under daggkåpsbladen..glittrar vackert när solen ligger på.Bästa äppleträdet 'Katja' fick jag av Karin i present för några år sedan och nu i år är det fullt av fina äpplen. Har haft lite otur med sjukdomar på mina andra frukträd.  Jag ville ha blommlådor under fönstrena... problemet är att framsidan av huset ligger åt norr, svårt att hitta växter som trivs att stå i skugga hela dagen.... kom fram till att fuchia blommar väldigt bra i skugga och det gulbladiga penningbladet.Växtstöd till slingerväxter finns färdiga att köpa men oftast väldigt dyra, jag tycker armeringsmattor är användbart och snyggt i trädgården. Här slingrar svartögat upp i en remsa armeringsmatta jag klippt till.Krasse sådde jag tidigare i våras och de skulle bli orange hmmm...inte den här blaskigt gula färgen. Men den var rätt fin ändå.2 kommentarer:

  1. Så härligt med dessa fjärilsväxter! :) Buddlejorna är enastående. / Carolin

    SvaraRadera
  2. Din Buddleja är jättevacker! Jag är sugen på att plantera en syrenhortensia. Din ser fin ut.
    Kram Carina

    SvaraRadera