Chokladkaka
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner chokladen och dra kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt.
Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda drygt 12 min. i 225 grader. Förvaras kallt.
Bör bakas senast kvällen före servering.
Tyckte att kakan behövde ett 'täcke' av chokladmousse....
......och små chokladhjärtan.
Det kan nog bli en bra tårta till barnkalas på söndag!
SvaraRaderaunderbart Hatty, blir sååå sugen. Kram
SvaraRaderaSå himla tjusigt! Hur får du tiiiiid :-) Jag skulle få sitta hela nätterna om jag ska hinna pyssla sådana fina saker utan inblandning av barnafingrar (vilka i mitt tycke gör sig finare separat från en tårta....där är chokladfingers bättre)
SvaraRaderaÅh jag tror jag smäller av! Tjusigt alltså :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaOjojojojojo det där såg väldigt gott ut.
Kram Anna
Den där ska jag bjuda mammas kollegor på! Såg helt otroligt god ut och enormt vacker :) Du är superduktig!
SvaraRadera