måndag 6 augusti 2012

Vad blir det för mat?

I våras sådde jag frön av Bondböna, det gick sådär kan jag väl säga. Av tio frön tog sig ett...den plantan gav så det räckte till min lunch idag. Bättre än inget..
  



..och så har mina små hönor kommit igång att värpa..:) inga stora ägg men det kommer kanske bli några om dagen så då gör det inget att dom är små..







Squash är svårt att misslyckas med, det blir hur mycket som helst.  Jag har 2st plantor i pallkrage och det blir mer än vad jag orkar äta upp... steker i lite olja och saltar och pepprar.











 Sega vinbärsrutor med hyvlad mandel till efterrätt, kakan var rätt så söt så det passade bra med riktigt sura vinbär på.

Ugn 175 grader ca 30 min.

200 g smält smör
4 ägg
6 dl mjöl
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl bär
mandelspån eller jag tog och rev mandelmassa på rivjärnet eftersom jag inte hade någon hyvlad mandel hemma. 

Blanda det avsvalnade smälta smöret med äggen. Blanda de torra ingredienserna, blanda sen ihop allt. Bred ut på långpanna. Strö på bären och mandeln..in i ugn ca 30min. 










5 kommentarer:

  1. Squashplättar !

    1 grovriven squash
    1 ägg
    1 msk mjöl (kan uteslutas)
    salt, peppar

    Jag brukar ha i lite chili och persilja också

    Stek och njut. Lika enkelt som gott!

    / Lena B

    SvaraRadera
  2. Min faster Helga brukar göra såhär med squash:
    Stek tunna tunna saltade squash skivor mjuka i olivolja och lägg dem på tallrik. Ringla över olivolja och varva med tunnskivade vitlöksklyftor, stek gärna på dem också lite. Plasta över med plastfilm och låt stå och dra ett tag.

    Låt stå i kylen och ät som tapas, eller rulla in lite fetaost eller annat gott i skivorna Det håller ett tag, och går absolut lika bra att göra med aubergine.

    // Linda

    SvaraRadera
  3. mmmmmmm,,,,,men du e bra mkt bättre än mig på mat :)
    kramkram HåkanBråkan

    SvaraRadera
  4. Snart har du så mycket ägg så att du inte vet vad du ska göra med allt! Lovar....

    SvaraRadera
  5. I just found your blog and love it. Beautiful photos. I'm a New Follower.

    Jody

    SvaraRadera