fredag 14 oktober 2011

Pavlova med hallonmousse och bär


4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk maizena-stärkelse
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
frukt/bär
vispgädde eller mousse eller både och...:)

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning, med elvisp i ca 10 min. Sänk sedan hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker och vinäger. Rita en cirkel, ca 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Häll smeten på pappret och bre ut den på cirkeln utan att arbeta den så mycket. Försök att få en fördjupning i mitten på fyllningen. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och sänk direkt värmen till 125 grader. Grädda i ca 1 1/2 timme. Vrid sedan av värmen och låt den stå tills ugnen svalnat. Sedan är det bara att fylla marängen med vad man vill ha...:)


















2 kommentarer:

  1. That looks absolutely delicious, I only wish that I could read the ingredients. Kathi
    southbaystudiokathi.blogspot.com

    SvaraRadera