måndag 19 augusti 2013

Födelsedagstårta till Pappa...


Igår blev min Pappa firad med en chokladtårta, måste säga att den blev väldigt god :)

Tårtbotten

4 ägg, 2 dl socker, 1 dl vetemjöl, 3/4 dl potatismjöl, 1 1/2 tsk bakpulver och 2 msk kakao. Ugn 175 grader, smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt, blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggsmeten.

Fyllning: 2 lager chokladmousse (Dr. Oetker mycket god)

Klä tårtan med en moccakräm ca 250 g smör ca 2dl florsocker ca 4 msk kakao och ett par matskedar starkt kaffe. Har bara ungefärliga mått eftersom jag bara rör ihop något tills jag tycker det smakar bra.



Sen kan man tex garnera med chokladrullar, det var lite krångligt att göra om man aldrig gjort det förut...smälte 200 g Marabou choklad som jag sen bredde ut tunt på små plåtar och sen in i kylen lagom lång stund. Det där lagom var väldigt svårt att få till men men man får öva lite..., och sen var det bara att ta en degskrapa i metall och rulla till chokladen :)





           Rosen 'Ghislaine de Feligone' fick pryda kanten på tårtfatet...:)


och så är det kul att få duka med gammalt porslin, det blir så mycket finare eller?




Pappa & Farmor





1 kommentar:

  1. Och i vanlig ordning skickas en bit till Guildford! Det ska bli gott.

    SvaraRadera