måndag 22 april 2013

Frozen Strawberry Cheesecake..


Den här cheesecaken fick vi hos barnens farmor för ett par veckor sen. Den var sååå god så jag var tvungen att göra en i helgen fast jag använde jordgubbar istället spritsad choklad som vi fick då.

Det här behövs: 3 ägg, 1,5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 200g phiadelphiaost, 3 dl vispgrädde, 10 digestivekex, ev. saften från en citron.
Dela äggen, lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över gulorna.
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Vispa gulorna med sockret till en pösig ljusgul smet. Vispa ner phiadelpiaosten (på låg hastighet). Vispa grädden och blanda med den gula smeten.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Blanda ev. i lite citronsaft...

Mixa kexen och lägg i botten på en springform..töm på smeten och in i frysen. 




Jag kokade upp lite jordgubbar med socker och tömde på..


3 kommentarer:

  1. Mums så gott det ser ut! Det blir till att prova, jag kan rekommendera hallonbullar som jag gjort i kväll, vanlig bulldeg+smör/florsockerfyllning+ 2 dl hallonsylt! Det gick åt ett antal vid provsmakningen!
    Ha en fin vårvecka.
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Läckert så det förslår!
    Jag har varit hos "farmor" idag och fått läckert fika jag också ;-)
    Kan meddela att det är liv i fem av äggen jag fick!
    Det ska bli spännande att se vad resultatet blir.
    Ha det gott och hälsa killarna!
    Kram / maria

    SvaraRadera
  3. Det här receptet ska jag testa ikväll. En vän bad mig fixa fika till hennes kalas & önskade cheesecake men jag fick välja vilken sort. Ser riktigt mumsigt ut så jag hoppas den smakar lika gott :)/Pernilla

    SvaraRadera